podi és podi

sabato 1 agosto 2015

S Miniato al Monte

IT-CAT-ESP

Florencia, San Miniato, escalera

23/07/2015

San Miniato al monte, l'interno; una basilica a tre livelli... Stavolta l'ho potuta visitare comodamente, era dopopranzo... Novembre 2000: raggiungemmo la chiesa che era sera inoltrata, le sei, le sette,... non lo ricordo bene. Avevamo appena messo piede nella chiesa che le luci si spegnero e una figura nera (non c'era luce per potere vedere altro) correva da un lato all'altro della chiesa e subito scomparve attraverso di una piccola porta... Non potemmo vedere niente, tutto rimase al buio... Stavolta fu diverso.
------------------
Aquell dia llunyà del novembre de l'any 2000 (uns quinze anys abans de fer aquesta fotografia), ells vam portar-me a veure l'església de San Miniato al Monte, una mica als afores de Florència, aquí havien filmat alguna escena de "Obsessió", de Hitchcock.. Era novembre i la nit cau molt abans que a Espanya, a Itàlia. Vam arribar que era negre nit tot i ser mitja tarda. Només entrar-hi "click", algú va prèrmer un interruptor, els llums van apagar-se i crec recordar una figura negra que corria i desapareixa rere una porta... (Seria el bisbe Ildebrando, potser?)

La visita a l'església va, doncs, acabar en aquell precís instant.
----------------
San Miniato al Monte, sobre el piazzale di Michelangelo, es una iglesia que he visitado ya dos veces. Dos veces en Florencia, dos "san miniatos". Esta vez sin anécdotas. La primera vez, hace unos quince años, llegamos ya de noche, a media tarde noviembrera, atravesamos la puerta de entrada y a un "click" le siguió un apagado total de la iluminación interna. "Alguien" se escurrió por una puerta que se cerró y nos quedamos a oscuras en un ambiente un tanto tenebroso.

El Obispo Ildebrando fue quien impulsó la construcción de esta iglesia.

PODI-.

10 commenti:

  1. És realment una església misteriosa. I la foto molt bona, carregada de tensions. Molt evocadora.

    RispondiElimina
    Risposte
    1. Sí, té un aire de misteri; te l'imagines una nit de tempesta? il·luminant-se únicament pels llamps amb ombres que a voltes hi són a voltes no hi són...

      podi-.

      Elimina
  2. Foto stuppende come sempre, Carlos!
    Quanta storia nei monumenti!

    RispondiElimina
  3. Splendido scatto, un bellissimo interno Carlos.
    Ciao
    Stefano

    RispondiElimina
  4. Muy bien captada esa luz y el ambiente interior. Me gusta el detalle de esa escalinata que nos introduce en la fotografía.
    Un abrazo,

    RispondiElimina
    Risposte
    1. Aunque capté las escaleras desde diferentes ángulos, desde éste pienso que toman más interés.

      Gracias,
      podi-.

      Elimina
  5. Encara sort que vas tenir temps de disparar. Jo la recordo com una petita joia en marbre.
    Una abraçada

    RispondiElimina
    Risposte
    1. L'exterior és, efectivament, del típic marbre toscà.

      podi-.

      Elimina