podi és podi

venerdì 20 maggio 2016

Rosmarinus officinalis

ESP-CAT-IT

flor de romero romaní rosmarino

ESP La flor del romero es particularmente asimétrica y retorcida y por mucho que lo intenté no fui capaz de fotografiarla decentemente, pues cuando enfocaba una parte otra quedaba desenfocada. Son flores bilabiadas con los estambres más largos que los pétalos. Diría que uno de los estambres es la única parte enfocada en este caso.
-------------------------------------------
CAT No vaig trobar romaní en cap de les botigues habituals de la zona i va ser tornant ja a casa que vaig veure que en un parterre creixia silvestre i en grans quantitats. N'havia vist al bosc en altres ocasions però mai no m'havia fixat en les seves flors, de tonalitat blavosa i formes contorçades.

Els estams són més llargs que els pètals - penso que només un estam és el que vaig aconseguir enfocar bé -. La flor és bilabiada amb una corol·la formada per pètals grans a la part baixa i de més petits adalt.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
IT Il fiore del rosmarino, difficile da fotografare poiché presenta delle forme bistorte. Questo qui cresce in un'aiuola, silvestre ma in uno spazio chiuso. Una volta sono andato al super a comprarne e non avendolo trovato in tre quattro posti sono rincasato, A mezzo mintuo di casa cresceva il rosmarino, con tutti i loro fiori che io non conoscevo, ma le foglie sì le conoscevo: era rosmarino.

PODI-.

10 commenti:

  1. El perfume del romero es muy agradable al olfato.

    Besos

    RispondiElimina
    Risposte
    1. A mí también me gusta mucho. Solo con tocar un poco la planta, la mano ya queda impregnada de su perfume.

      podi-.

      Elimina
  2. Des d'aquí la flairo!
    Una abraçada

    RispondiElimina
  3. És complicat enfocar en la fotografía "macro". La pròxima vegada que ens veiem, parlem del tema.

    RispondiElimina
    Risposte
    1. A més a més, amb tanta llum no hi ha manera de veure què estàs fotografiant...

      podi-.

      Elimina
  4. l'aroma del rosmarino è buonissimo
    Ciao
    Ste

    RispondiElimina