podi és podi

martedì 21 maggio 2013

Carrer de Girona - carril bici perillós - pista ciclabile pericolosa




CAT-IT-ESP
Al C/ de Girona de Barcelona hi ha un carril bici de doble direcció. El carrer té el sentit de la circulació de pujada i el doble carril està a l'esquerra.

De fa uns dies que ja estava rebent algun "avís"... Cotxes aparcats al mig del carril que t'obligaven a envair en sentit contrari el carril de cotxes, un accident de taxi amb bici per saltar-se la bicicleta un semàfor vermell i considerar el taxista que en no haver de venir ningú podria fer marxa enrera per maniobrar... D'altra banda, la multitut de cotxes que giren correctament i els hi ve de sorpresa que vingui una bicicleta, que també circula correctament, directe cap a ells...

L'altre dia jo anava de baixada per aquest carrer de Girona, travessava la Gran Via amb el meu semàfor verd (important) i un ciclista venia tot ràpid pel carril bici de la mateixa Gran Via, per la meva dreta. El ciclista va mirar a la seva dreta (per on podrien pujar cotxes i alguna, potser, bicicleta) però no va fer-ho a la seva esquerra (per on baixava jo). 

Conseqüència; quan jo vaig adonar-me que el ciclista no s'aturaria al seu semàfor vermell (important) ja era massa tard; ni temps de timbres ni de cridar un EP!!!, tan sols d'apartar-me lleugerament però de manera que no va evitar-se una col·lisió d'ell cap a mi que va fer que tots dos caiguéssim al carril de trànsit per a cotxes, per on no venia ningú en aquell moment.

Ell diu: "sempre miro a tots dos costats, sempre miro menys avui".
Jo: "no és pas als costats que has de mirar sino al davant i veure que tens uns semàfor vermell i que t'has d'aturar...!! Si no és a cap costat que has de mirar, joder!!" Vaig pensar que més caldria que no ell dugués casc, com efectivament duïa, i mirés una mica més de respectar els senyals, que fer-ho no és altra cosa que respectar-nos a nosaltres mateixos.

La meva roda feta un nyap... Ell insistia en arreglar-me-la allà mateix, que el que passava era que duïa malament els frens, deia... Jo vaig acabar dient-li que millor que no toqués res, que la deixava a "bicis Castells" aparcada per que me l'arreglessin i ja vindria per ella. Així vaig fer: roda, frens, centratge de la roda del davant, 84 euros; que vaig pagar jo perquè al mig de la situació cap dels dos va ser capaç de demanar cap dada a l'altre.

Jo uns quants blaus a les cames però afortunadament res més.

sempre dic de mi que sóc l'únic "tonto" de Barcelona
que s'atura als semàfors en vermell.
Sabeu quan costa cada semàfor instal·lat per què després
la gent cregui que no va amb ells?



C/ de Girona, Barcelona

Barcellona ha tra 180 e 200 km di piste ciclabili ma non tutte sono sicure... Per questa strada si fa prima per andare alla mia casa dal lavoro; ma ho visto parecchi incidenti bici-macchina, macchine fermate nel mezzo della pista ciclabile.. Peraltro dobbiamo contare con altri cicliste incivili. Settimana scorsa ho avuto un incidente con una bicicletta che è passata col rosso!!! Non mi è successo altro che dei ematome nelle gambe. ...E una riparazione di più 80 euro!!
-----------------------------------------------
La calle de Gerona, en Barcelona, tiene un carril bici de doble dirección. ...nada de fiar, a juzgar por mi experiencia. Hace un par de semanas, una ciclista se pasaba un semáforo en rojo y topaba con un taxi que daba marcha atrás en un cruce. Normalmente los coches estacionan invadiendo dicho carril obligándete, si eres ciclista, a meterte en el de los coches (en dirección contraria). El otro día me tocó a mí: Otro ciclista, que venía por la Gran Vía, se saltó su semáforo en rojo sin mirar al lado por el cual venía yo... Cuando me percaté que no pararía ya era demasiado tarde, tuvimos una colisión.

Intentó justificarse diciéndome que siempre miraba a ambos lados (el carril es de doble dirección) y que en esta ocasión se había despistado. Yo le dije que donde debiera mirar es al semáforo, que cuando están en rojo es para pararse, que ahora porqué yo tenía que dejar la bici en el taller, por un capricho suyo (los semáforos no le dicen nada, al parecer; "eso no va conmigo"...) Los dos caímos en el carril de circulación de automóviles; no venía nadie... De hecho, precisamente por ello se saltó el semáforo.

Semáforos de biciletas... No son gratis, por otra parte, cada ciudadano pagamos por su presencia en la vía pública, ¿para qué? al parecer para nada... Dinero tirado ("eso no va conmigo; yo ya controlo"; parece el discurso de cuando había que concienciar para no ir bebido cuando se conducía con tasas elevadas de alcoholemia). ¿Que no exagere? ¿que no es para tanto? ...Esta vez no me ha pasado nada, cierto (varios hematomas y más de 80 euros de reparación pagada por mí, pero nada físicamente).

PODI-.


1 commento:

  1. También yo he estado a punto de sufrir accidentes con la bicicleta: despistados que no miran delante, gente que cruza el carril con el ojo pegado al smartphone, perros que circulan por el carril atados por correas no rígidas, gente que pasea por el carril bici teniendo al lado una acera de 10 metros de ancho, etc, etc, etc...

    Por lo que veo, nada grave, pero lo peor en este caso es la sensación de indefensión que se le queda a uno.

    Fran

    RispondiElimina