podi és podi

giovedì 24 settembre 2015

Sardana a dos

CAT-ESP-IT

sardana a dos

Av. de la Catedral, 20/09/2015

Normalment, a les sardanes, estem acostumats a veure que els dansaires siguin bastants, ...no sé, d'entre 6 o 8 fins als que vulguem imaginar, però de fet pot ballar-se amb tan sols una parella, com és el cas.

Aquest dia 20 de setembre se celebrava el 65è concurs de colles de sardana esportiva, amb la cobla Ciutat de Terrassa. Penso que aquest parell, però, no concursava. De tota la vida he vist els diumenges al matí sardanes a la Catedral.
-------------------
No es lo más habitual el ver que una sardana sea bailada por una sola pareja, pero puede darse, como vemos aquí. En una sardana de ocho, diez personas, puede incorporarse quien quiera durante el baile, aquí, teóricamente también, pero no sé si la intención de este dueto es la de admitir otras parejas (los participantes deberían ser parejas, alternándose hombre-mujer-hombre...)
-------------------
La Sardana è il ballo nazionale della Catalogna. Di solito viene ballato da un numero di sei otto danzatori fino a... Durante la danza si possono aggiungere altri ballarini. Qui ci sono soltanto due; un fatto curioso, inusitato.

Ogni domenica di mattino, anche i sabato di pomeriggio, dalla metà del secolo scorso, nell'avinguda de la catedral, si ballano le sardane.

PODI-.

4 commenti:

  1. Para mí que no...a pesar del bullicio parece totalmente aislados, del mundo que los rodea.

    Buenas fiestas!

    Besos

    RispondiElimina
  2. Això es el que s'anomena una sardana en l'intimitat.
    Una abraçada Carlos

    RispondiElimina
    Risposte
    1. Malgrat estar rodejats de gent, un pot trobar la intimitat si s'ho proposa.

      podi-.

      Elimina