podi és podi

giovedì 10 settembre 2015

Fontana Pretoria - Palermo

ESP-IT-CAT

Palermo Fontana Pretoria

ESP Está al lado del famoso cruce de i quattro canti. Originalmente se hizo para que formara parte de una villa florentina pero finalmente el hijo del arquitecto que la hizo prefirió venderla por un precio altísimo a la ciudad de Palermo. La plaza donde se dispuso, que ya existía previamente, fue reorganizada en función de la fuente.
----------------
IT Noi continuavamo a percorrere la città di Palermo; la nostra destinazione, il mare. Vicina ai quattro canti si trova la fontana Pretoria, immensa e monumentale. C'è una cancellata che la circonda e si capisce che se non ci fosse sarebbe affollata, ma la voglia di salire esse scale e passeggiare insieme a tutta "quella gente statica" c'è. Il sole, eppure essere le ore sei, ci diceva che dovevamo affretare il passo,... Per noi Spagnoli, le sei in agosto vuol dire tre ore di sole; a Sicilia, due.
------------------
CAT Com si fóssim nens, les ganes de pujar per eixes escales, veure la font de prop, jugar al costat de les gents petrificades,... aquelles ganes hi eren, però el reixat no ens deixava; al temps que ens permetia observar la font sense multituts com nosaltres que també voldrien fer el mateix joc.

Se'ns feia tard; només eren les sis, però la llum per les fotografies en carrers estrets s'esgotaria aviat. Sicília fa nit abans de les vuit, a finals d'agost. Així que continuaríem el nostre recorregut en direcció a la zona portuària.

PODI-.

Nessun commento:

Posta un commento