podi és podi

giovedì 23 aprile 2015

Institut de France - París

IT-ESP-CAT

Mazzarino, Institut de France

Institut de France - 03/09/2010

IT Il palazzo è l'Istituto di Francia, dal ponte delle arti, Parigi... L'Istituto di Francia accoglie cinque Accademie dal 1795. Il ponte delle arti accoglie ai suoi pedoni, che sono venuti qui per svago, a passeggiare nel pomeriggio parigino e guardare la Senna sia a destra che a sinistra.
-------------------
ESP Al final del puente de las artes, sobre el que nos encontramos, un palacio. El Instituto de Francia, donde tienen la sede cinco academias francesas desde 1795. Nos hemos de remontar a más de un siglo antes, cuando el cardenal Mazzarino, sucesor de Richelieu, dispuso lo necesario para que se hicieran una Academia donde educar a 60 nobles nacidos en los territorios conquistados por Francia en diferentes tratados...
-------------------
CAT París, una ciutat amb riu, el Sena, i per tant molts ponts, la qual cosa dóna a la ciutat una vida especial. Alguns ponts guanyats pel trànsit, d'altres a parts iguals i d'altres plenanment de vianants, com aquest dit de les arts i que ens mena directament al palau que acull l'Institut de França, el qual al seu temps és la seu de cinc Acadèmies franceses...

Una tarda per París, mostrant la ciutat a la meva hostessa. El convidat era jo; també jo descobria París, òbviament...

PODI-.

6 commenti:

  1. Bellissima foto Podi.
    Stuendo edificio.

    RispondiElimina
  2. París con sus palacios y puente...Habrá que volver ;)
    Un beso.

    RispondiElimina
    Risposte
    1. Yo, entrar en museos, no mucho, pero atravesar puentes, contemplar los edificios monumentales, los bulevards, andar aquí allá, este barrio, el otro,... eso sí.

      Saludos,
      podi-.

      Elimina
  3. Paris es una ciutat meravellosa que sempre ens guarda quelcom per a sorprendre'ns.
    Una forta abraçada Carlos

    RispondiElimina
    Risposte
    1. Tens raó, perque en els sis dies que vaig estar-m'hi vaig visitar tots els barris... Tots els barris que un turista ha de visitar; després hi ha tota una ciutat per sorprendre'ns, potser en una pròxima visita.

      Una abraçada.
      podi-.

      Elimina