podi és podi

mercoledì 19 giugno 2013

C/ dels cecs de Sant Cugat - gli archi - Arcos



CAT-IT-ESP

Un altre dels carrers del Casc Antic de Barcelona que comencen amb un arc o volta, que tanta importància tingueren a èpoques antigues. Sant Cugat, martiritzat per aquests voltants al s. II, predicava l'Evangeli i aquest fou el motiu del seu martiri. El carrer tinguè el nom també de C/ dels Pergaminers, per l'ofici que s'hi desenvolupà durant un temps.
informació de "els carrers gremials"



Molte piccole strade del centro storico di Barcellona hanno un arco al suo ingresso. Nel XIX secolo praticamente tutta la citta era collegata attraverso gli archi e quando sorgeva una minaccia, al sentirsi il grido di "via fora", la gente andava rapidamente attraverso i tetti al punto dove serviva la sua presenza (i tetti di Barcellona sono terrazzi).
----------------------
Muchísimas calles del casco antiguo de Barcelona empiezan con un arco encima del cual hay viviendas. En el pasado gran parte de la ciudad quedaba unida a través de los terrados (en Barcelona no suele haber tejados) y sus habitantes podían trasladarse a través de ellos en casos de emergencias o amenazas sin necesidad de bajar a la calle.

PODI-.

2 commenti: