podi és podi

martedì 12 febbraio 2013

Plaça d'Espanya - Barcelona - Fontana dei tre mari



CAT-IT-ESP

La plaça d'Espanya de Barcelona és una de les construccions que han restat de l'Exposició Universal de 1929. Els seus arquitectes foren Puig i Cadafalch i Guillem Busquets, i sembla que volgueren basar-se en la plaça de Sant Pere del Vaticà, segons informa la Wikipedia.

La font monumental que us ensenyo es diu font dels tres mars, que són els mars que banyen Espanya, i és d'en Josep Maria Jujol i els germans Oslé (Miquel i Llucià).


Da l'esposizione dell'anno 1929 di Barcellona, sono rimasti numerosi edifici e monumenti. Uno di questi é la fontana dei tre mari, sita nella piazza Spagna di Barcellona. Questa piazza è stata proggettata basandosi nella piazza San Pietro di Roma (Vaticano). 
-------------------------
La fuente de los tres mares es uno de los elementos monumentales de la plaza de España, Barcelona. Respresenta los mares que bañan a España y los tres ríos fundamentales que les aportan agua: Ebro, Tajo y Guadalquivir.

La plaza es producto de las construcciones que se realizaron para la Exposición Universal de 1929 y parece ser que quiso basarse en la plaza de San Pedro del Vaticano.

PODI-.

Nessun commento:

Posta un commento