podi és podi

giovedì 7 aprile 2011

Roma (I) - preliminares

ESP



5 días en Roma requieren saber de antemano qué quieres visitar o qué puedes visitar, aunque sólo con salir a la calle ya estás viendo cosas y podrías más o menos improvisar en un lugar como este, que mires por donde mires ves historia.

Ya estuve en Roma hace cosa de 9 o 10 años, el día que G. Bush Jr. llegaba a la jefatura de los Estados Unidos de América y se organizaba todo un follón, con el recuento de votos, que no vería luz hasta unas semanas después. Entonces, yo llegué a Roma; en coche, desde Barcelona, conduciendo a tres manos (seis manos) desde las 18:30 de 31de octubre de 2000 hasta las 10h del día siguiente. No estuvimos más que un par de días.

La sensación inicial del desembarco en la capital italiana fue que acabábamos de llegar a una "capital europea", con olor europeo, arquitectura europea,... una sensación.

Ahora regresaré a Roma, si lo previsto se cumple (yo tiré una moneda de 100 pesetas en la Fontana de Trevi siguiendo el riutal adecuado para asegurar el regreso, con la mano derecha sobre el hombro izquierdo dejando la fuente a tus espaldas y confiando no dar con la moneda a alguien que de imprevisto se coloque detrás de ti).

Pues de la mano de la "Guía de Roma" (descargada legalmente), de guiarte, y entre café y café terracero en Barcelona, voy actualizando mi memoria y preparándome para aquellas cosas que me gustaría volver a visitar o visitar por vez primera. Próximamente, 5 días romanos me esperan...



romano PrODI-.
(podi-.)

7 commenti:

  1. Doncs que ho passis molt bé a Can Berlusconi,que mengis molts calamars (ja saps de quina manera) i recorda que Roma és un palíndrom. O sigui que a gaudir al màxim tant si ho llegeixes d´esquerra a dreta com a l´inrevés :)

    RispondiElimina
  2. Corregeixo: Roma no és un palíndrom, és simplement una paraula que llegida al revés dóna un altre mot amb un significat.
    Palíndrom seria, per exemple:
    Dábale arroz a la zorra el abad.

    La primavera, que la sang i les neurones altera..

    RispondiElimina
  3. Doncs gràcies, encara que em queda poc més d'un mes per anar-hi...
    Però la preparació cal fer-la amb temps... A mi m'agrada així, en els viatgets.

    podi-.

    RispondiElimina
  4. Quina casualitat, la darrera vegada que vaig anar a Roma jo, G. Bush Jr. estava de visita oficial a la ciutat, i ens va tocar patejar-la tota, perquè ni metro ni autobusos, ni taxis circulaven pel centre. Sort que ja ens anava bé per tornar a recordar (tal i com tu faràs) tot el que ja havíem vist amb anterioritat.

    Per cert, no se si vas visitar les catacumbes de Sant Sebastià, però a mi em van deixar al•lucinat. Te les recomano.

    Que vagi molt bé.

    RispondiElimina
  5. Doncs, Fran, les que vaig visitar aquest dia són les de Caracalla però no estaria malament de veure unes altres i no repetir-ho tot.
    Ja he vist que hi són a la guia que estic fent servir.

    Merci.
    podi-.

    RispondiElimina
  6. Efectivament, en aquesta ocasió he visitat les catacumbes de Sant Sebastià, Fran.
    I van agradar-me més que les de Caracalla. Molt bé; ...i perdó pel retràs (que allò va ser el més de maig i contesto al novembre!!)

    PODI-.

    RispondiElimina