podi és podi

venerdì 9 gennaio 2009

Univers lligat IV - sincronicitats (d'anells i arracades)

L'univers lligat, aquelles casualitats que semblen ser més que casuals casualitats...
.
Fa un parell de dies la meva mare s'havia passat hores i hores buscant unes arracades que, teòricament, havia desat en un lloc de fàcil recordar, amb el defecte que no recordava el lloc.
.
Finalment, les arracades van aparèixer al lloc més insospitat i quan ja no eren ni buscades: al calaix dels coberts, a la cuina, entre cullarons i ganivets.
.
El fet que lliga amb això d'una manera casual és que l'endemà una amiga li truca per telèfon i li diu que porta tot el dia buscant uns anells que no sap on ha perdut. Un d'ells és una aliança, quan fa poc més de tres mesos que el seu marit va morir...
.
De totes les maneres, el fet que volia explicar-vos avui és un altre: fa uns quants anys, un amic taxista que tinc va dir-me que havia trobat al seient del darrera un anell, que li semblava que devia pertànyer a una dona força gran que havia viatjat feia uns minuts però que no sabia com localitzar-la i va dur l'anell, amb mi acompanyant-lo, a l'oficina d'objectes perduts.
.
Vaig observar que dins l'anella hi havia una data. Fent càlculs, vam adonar-nos que l'anell havia estat perdut exactament 75 anys després d'aquella data; EXACTAMENT.
.
Mai no sabrem la història de l'esmentat anell però jo, en aquell moment, vaig pensar que aquell anell no podia haver estat perdut casualment aquell dia, que segurament hi havia raons inconscients que havien fet que la persona se'n desprengués; sense adonar-se'n però amb una certa intencionalitat.
.
Vaig imaginar que potser el seu home era mort de feia anys, que aquell dia haurien fet 75 anys de casats i que, degut a l'absència de la parella, aquell dia podia estar essent un dia trist, molt trist i que el seu inconscient va desfer-se de l'anell per tal de treure's de sobre l'element que li portava aquells records tristos de l'absent.
.
La persona en qüestió segurament que en adonar-se'n devia pensar que allò era una fatal casualitat; una casualitat,... però les casualitats, n'existeixen? Cap esdeveniment podria estar deslligat de cap altre, tot l'univers està d'alguna manera lligat entre sí.
.
podi-.

1 commento:

  1. No se sabrá mai si va ser així com tú dius, tot i que és una bona i bonica solució per finalitzar la història de l'anell. És curiós com un sezill anell amb una data per dins, ens pot portar a imaginar tota una vida.

    Petons, maco.

    Entrellat

    RispondiElimina