podi és podi

giovedì 5 settembre 2019

Habitat Sky

ESP-IT-CAT

Pues hay edificios extraños,... este del fondo, Habitat Sky se llama, tiene 31 plantas, 115 metros de altura y su arquitecto es Dominique Perrault, que al menos tiene otro proyecto en Barcelona, además del Habitat Sky. Hace unos 12 años que de vez en cuando lo veo desde "algún lugar", no obstante no hubiera dicho que fuese el cuarto edificio más alto de la ciudad. En esta ocasión lo fotografié desde la calle de Pere IV, por donde hacía muchísimos años que ni pasaba. Fuente de la información: Wikipedia, Habitat Sky.
---------------------------------------
Dominique Perrault è un architetto francese con opere famose per tutto il mondo, ad esempio la riqualificazione di piazza Garibaldi a Napoli o NH Hoteles Fiera Milano, per citare due opere in Italia. Questo grattacielo si trova a Barcellona, il quarto più alto alla città. La strada ha avuto una recente riqualificazione e adesso include una doppia corsa ciclabile. Io,... da anni che non passavo per questa strada.
---------------------------------------
Pere IV,... és el carrer des del qual vaig fer la fotografia. Feia molts anys que no hi passava, m'hi va portar el carril bici mirant de tornar a casa. L'esmentat carril, doble, és de novíssima construcció, uns amics que viuen a prop me'n parlaven pocs dies després de passar-hi jo i em deien que estaven una mica cansats de les obres del carrer,... la conversa va sorgir arran d'un video on proper a aquest carrer es veia un porc-senglar, aquí, tant lluny de Collserola, la muntanya on és segur que habiten porcs senglars,... quina barreja de coses a dir, eh?

L'edifici, que es diu Habitat Sky i és la seu d'un hotel, és el quart més alt de Barcelona i té un diseny ben curiós, que el seu arquitecte (Dominique Perrault) va tornar a repetir amb caràcter d'horitzontalitat també a Barcelona i també a la Diagonal. Ja es veu que és alt, però no hagués dit mai que entrava al rànquing d'edificis molt alts de la ciutat (no és una ciutat de moltíssims gratacels, Barcelona). Aquest edifici es trova a la cruïlla de Diagonal amb Pere IV.

Pere IV,... de fet no volia explicar res més que alguna cosa sobre el rei Pere IV, però a poc que he llegit ja he vist que no, que no diria pas res.

Carrer de Pere IV, amb l'hotel Melià al fons

PODI-.

10 commenti:

  1. Bello scatto. Dicono che sia una città bellissima. Buona serata:)
    sinforosa

    RispondiElimina
    Risposte
    1. Per me è una città normale, la mia città, ci sono quartieri più belli degli altri. Insomma, è una grande città, infatti una metropoli.

      Ciao,
      PODI-.

      Elimina
  2. Té molts detractors, però a mi no em desagrada gens ni mica.
    Una abraçada

    RispondiElimina
    Risposte
    1. De fet, no sabia que ni tan sols hi haguessin opinions sobre l'edifici.

      podi-.

      Elimina
  3. Con este tipo de edificios no acabo de definirme. Siempre me muevo entre la admiración y el repudio.
    Un abrazo,

    RispondiElimina
    Risposte
    1. La verdad es que moviéndose entre términos tan dispares, difícil es una definición, aunque tal posicionamiento, el tuyo, ya es definitorio de por sí.

      Buenas noches,
      PODI-.

      Elimina
  4. No encaja mucho, repecto a la altura de los edificios que hay en la misma avda.

    Besos

    RispondiElimina
    Risposte
    1. No encaja nada. Ningún rascacielos de Barcelona encaja con la altura media circundante, dada la baja densidad de edificios muy altos.

      PODI-.

      Elimina