podi és podi

lunedì 2 novembre 2015

Halloween - Santa Caterina

IT-CAT-ESP


Mercat de Santa Caterina
31/10/2015

Siamo tutti pazzi? Cosa fa uno scheletro a tagliare il pesce? È forse la morte che distribuisce il cibo...?

Pochi giorni fa l'Oms - organizzazione mondiale della sanità - ha detto che c'è il rapporto tra il consumo di carne lavorata e alcunii tumori. La notizia. Andiamo quindi al pesce? Possiamo farlo, ma ricordate l'avvertenza dell'Oms: non si dovrebbe mangiare crudo e se lo facciamo, meglior con un congelamento previo importante.

È la morte che serve il cibo?
--------------------------------
És la mort la que ens talla el peix? Sembla que sí, i no només el peix... L'OMS - organització mundial de la salut - llança un avís la setmana passada: menjar carns elaborades pot produir càncer... Immediatament vénen al cap altres aliments que podríem consumir, com ara el peix, però recordem-nos de l'Anisakis, el paràsit que només cuinant el peix o congelant-lo fortament podrem el·liminar... I després els metalls que circulen pel mar i són acumulats tant per peixos com per crustacis i "tot bitxo vivent"...

Potser sigui a Halloween l'únic dia on ens venen els aliments sense disfresses.
-------------------------------
Durante la víspera de Halloween, en el mercado de Santa Caterina de Barcelona, los dependientes de los diferentes puestos iban disfrazados de motivos "mortíferos"...

Días antes la OMS lanzaba una advertencia: las carnes elaboradas pueden causar cáncer (años atrás ya nos habían dicho que el pescado que no fuera cocinado o que por contra no hubiera tenido un proceso de fuerte congelación previa a su consumo crudo podría también transmitirnos parásitos - anisakis -)

¿No será que en Halloween quien nos corta el pescado - o la carne - va en realidad sin disfrazar?

PODI-.

14 commenti:

  1. Será todo un desfile de disfraces :)))
    Un beso.

    RispondiElimina
  2. Jo crec que està bé que la OMS ens avisi de certes coses, però a vegades crec que es passen uns quants pobles.
    Aquesta disfressa no crec que sigui la més adequada per a despatxar aliments frescos. Original i divertida si que ho es.
    Una abraçada

    RispondiElimina
    Risposte
    1. Ells llancen avisos molt asèptics, per dir-ho així; després deixen que tots nosaltres acabem d'embolicar la troca amb la interpretació que es faci des dels diferents mitjants.

      Respecte a l'idoneïtat de la disfressa, totalment d'acord.

      podi-.

      Elimina
  3. En Cádiz unos días ante de la Festividad de todos los Santos se adorna el Mercado Central, transformando frutas y pescados en personajes y figuras de personajes públicos famosos.

    Besos

    RispondiElimina
  4. El més curiós és com hem adoptant una festa aliena fins a integrar-la totalment a la nostra cultura. I aquest mercat és l'exemple.

    RispondiElimina
    Risposte
    1. Suposo que tot sigui per "la pasta", i no pas l'alimentària. De totes les maneres un nexe amb el dia dels Difunts ja el té, però treient tota la sobrietat i tristor. Caldria veure si a les terres d'on ve aquesta celebració no era també una festivitat trista i reflexiva cap a la suposada existència després del que anomenem "vida". I després estan els origens encara més ancestrals de "la festa", que n'estic segur que no eren gens festius... No ho sé, no domino el tema.

      podi-.

      Elimina
  5. La escena es muy simpática con los vendedores disfrazados centrados en su tarea de atender a los parroquianos. En cierta ocasión leí un estudio científico que ponía de manifiesto que el 80% de los 50 alimentos estadísticamente más utilizados en la cocina produce cáncer y, en consecuencia, concluía el estudio afirmando que «comer mata».
    Un abrazo,

    RispondiElimina
    Risposte
    1. Jejej... correcto.

      Pues nada, nos dedicaremos a no comer ni a respirar, pues lo del aire en las ciudades ya hace tiempo que dejó de alarmarnos y quizás no tengamos motivo para esa "dejadez".

      Saludos,
      podi-.

      Elimina
  6. Me sorprende tu reflexión, cualquier día nos dirán que nos alimentemos con el aire... aH! no, que está contaminado ;)

    Qué punto verlos despachar así disfrazados

    Abrazos!!

    RispondiElimina
  7. Risposte
    1. Grazie,
      in un mercato c'è sempre la difficoltà della gente, che si mette in mezzo, si muovono... Poi la cosa che la camera era nuova e stavo scattando un po' sensa prevedere un buon risultato.

      podi-.

      Elimina