podi és podi

mercoledì 17 giugno 2015

Còrsega - Enrique Granados (in attesa di...)

IT-ESP-CAT

Ventana en el Ensanche, Córcega, Granados

Avevo un appuntamento con un amico en questo incrocio (Enric Granados e Còrsega sono due strade barcellonese). Dovevamo andare a vedere una mostra fotografica sulla Barcellona degli 40' e 50'; scatti di Martí Gasull i Coral. In attesa del mio amico potevo leggere e non avendo un libro da leggere a portata di mano l'altra che mi restava era scattare ciò che mi era vicino: le facciate dell'intersezione...
------------------
Es uno de los chaflanes del Ensanche, Barcelona, el que corresponde al cruce de las calles de Enric Granados y Còrsega. Mientras esperaba a un amigo decidí sacar partido a la arquitectura de este cruce, que no tiene desperdicio en ninguno de sus cuatro chaflanes.
-----------------
No va ser una espera llarga, ni pel temps efectiu ni per la forma en que vaig omplir aquest. De sobte vaig adonar-me que havia quedat a una cruïlla amb edificis bastant vistosos, els carrers d'Enric Granados i Còrsega, que festejaven arquitectònicament la seva trobada. El lloc al que anàvem era l'espai "el quadern robat" on mostraven precissament un recull de fotografies d'en Martí Gasull i Coral sobre la Barcelona dels 40 i 50, moltes d'elles amb valor històric afegit al ja de per sí fotogràfic.

PODI-.

10 commenti:

  1. L'arquitectura de l'Eixample es un regal per a la vista.
    Una abraçada

    RispondiElimina
    Risposte
    1. La Barcelona dels 120 o 130 anys d'història...

      Abraçades,
      podi-.

      Elimina
  2. Molt bona foto. Espectacular edifici però... gosaríem dir que és bonic?

    RispondiElimina
    Risposte
    1. Bonic...? no sabria dir; de fet no sabria dir-ho de molts edificis els quals per alguna raó atrauen a la càmera. Bonic? potser "elegant" seria més adient, però això ja seria una catalogació diferent a "bonic/lleig". No el trobo lleig, en tot cas.

      podi-.

      Elimina
  3. Es muy hermosa esa arquitectura, se ve muy cuidados todos los detalles decorativos.

    Besos

    RispondiElimina
    Risposte
    1. Corresponde a un momento arquitectónico de la ciudad; no sabría decirte exactamente en este caso pero hablaríamos de finales del siglo XIX y principios del XX, con el Ensanche en plena consolidación.

      podi-.

      Elimina
  4. Sembla com si la façana hagués estat esperant tot el dia a mostrar-nos la seva millor cara. És la millor hora del dia per fer les fotos... aquest volum...
    Una baraçada

    RispondiElimina
    Risposte
    1. Sí, la llum crec que és part important d'aquesta fotografia. També el contrast amb els finestrons blaus, sobre tot els de la galeria.

      podi-.

      Elimina
  5. Épocas aquellas en las que los arquitectos se preocupaban por el aspecto estético de sus edificios...
    Un abrazo,

    RispondiElimina
    Risposte
    1. Ahora, en los "simples" edificios de viviendas no suele haber esta preocupación por los elementos ornamentales y cuando se intentan "experimentos" han de destacar tanto que siempre van ligados a la polémica. No obstante, es probable que estos edificios con galerías y tribunas tampoco fueran en su época edificios de simples viviendas para obreros o trabajadores sino más bien para la burguesía que empezaba a aposentarse en la ciudad, pero estos son elucubraciones mías a raiz de cosas leídas aquí y acullá...

      podi-.

      Elimina