slideshow

martedì 1 novembre 2011

Funicular de la Gloria - Lisboa
ESP-CAT-IT

El recorrido debe andar alrededor de los 500 metros o menos; el desnivel que supera es de 50 metros. Une la plaza de los restauradores (praça dos restauradores) con el barrio Alto (la Alta). La calle, calçada da glória, es estrechita y sin mucha más actividad que el paso de este ascensor o elevador.

Lo inauguraron el 24 de octubre de 1885, siendo el segundo transporte portugués de este tipo, y desde 2002 es clasificado como Monumento Nacional.Amb un recorregut d'uns 500 metres o menys, l'elevador de la Glòria supera un desnivell aproximat de 50 metres per unir la praça dos restauradores i el barri de l'Alta. El carrer pel qual ascendeix és bastant estret i sense gaire més activitat que el pas d'aquest ascensor o elevador.

Fou inaugurat el 24 d'octubre de 1885, essent el segon transport portuguès d'aquesta mena, i al 2002 va passar a ser Monument Nacional.
-----------------------
La funicolare Gloria scorre appena 500 metri e un dislivello di 50; unisce la praça dos restauradores e il Barrio Alto per una strada stretta senza negozi nè niente speciale. È dal 2002 che è stato ritenuto come Monumento Nazionale. Stiamo parlando, ovviamente, della città di Lisbona.

Il primo viaggio lo fece in 24 ottobre 1885. A me piace di più la funicolare della Bica; sono simili e la strada è più bella e viva della calçada da Gloria.
PODI-.


3 commenti:

 1. Gràcies per la visita i el teu comentari.Tens un bloc amb unes imatges precioses, i compartim aficions,fotografia i muntanya.
  Ha partir d'avui ja tens un altre seguidor, seguiré el teu bloc.
  Col.loco un enllaç del teu bloc al meu.
  http://fotoferrangarcia.blogspot.com
  Fins sempre.
  ferran

  RispondiElimina
 2. Ciao Podi, i simboli della città sono anche questi non solo le due famose squadre di calcio. E' stato un piacere salirci

  RispondiElimina
  Risposte
  1. Io non ho viaggiato in queste funicolari; sì l'ho fatto nei tram e certamente è anche stato un piacere.

   podi-.

   Elimina