podi és podi

venerdì 1 marzo 2019

Les columnes del Mar

ESP-IT-CAT

La guía que nos hizo la visita nos dijo que era un excelente lugar para los cantos corales. Fue interrumpida por una de las asistentes, que ella había cantado aquí y que el lugar era precioso pero nefasto para la entonación musical de la voz... Ya,...
-----------------------
La Basilica di Santa Maria - basilica dal 1923 - è una chiesa gotica, vicina a me da appena 200 metri. Viene dal XIV secolo ed era la chiesa dove io andavo da piccolo. Poi, le chiese persero forza in me... Lo stesso di tutto a Barcellona, la Basilica è diventata un punto turistico - anche per me - che ha avuto una spinta dopo del romanzo "la cattedrale del mare", soprattutto per i propri barcelonesi.
-----------------------
Pel barri, als grups turistes que el visiten, els sento dir "i aquesta és la catedral del mar", "i aquest és el barri del Born", i altres incorreccions per l'estil... No, no és pas una catedral i en els 53 anys que porto vivint a 200 metres no he sentit mai que ningú l'anomenés així fins que va sortir la novel·la "l'Església del Mar" (en Castellà, original, dita "la Catedral del Mar". A partir d'aquí, a molta gent li agrada dir que així és com s'ha conegut sempre. Tampoc no és pas el barri del Born, si bé si tothom li acaba dient així, així s'acabarà dient, segurament. La riba del mar tocava pràcticament el barri; de fet, Santa Maria del Mar inicialment es deia Santa Maria de les Arenes. La riba del mar,... la Ribera.


Basílica de Santa María del Mar

PODI-.

8 commenti:

  1. Això de la Catedral del Mar, em sembla que serà difícil d'eradicar al igual que el Born, que es un nom popular de tota la vida, mentre que La Ribera es un denominació històrica que hem incorporat a mesura que coneixem cada vegada més el nostre passat.
    Una abraçada

    RispondiElimina
    Risposte
    1. El cas és que jo des de ben petit he conegut el meu barri com el de la Ribera. El Born era l'antic mercat - que no recordo pràcticament en ús - i el passeig del Born.

      Bona nit.
      podi-.

      Elimina
  2. Si ya era conocida esa novela ha difundido más esa catedral, ya todas las personas que visitan Barcelona preguntan por donde se encuentra. No me perdí ni un sólo capítulo de la serie, cuando la pusieron en tv.

    Besos

    RispondiElimina
    Risposte
    1. No no no,... no es Catedral, es Basílica. Catedral es el sobrenombre que le da la novela, pero en el barrio los vecinos nunca la hemos nombrado como tal.

      podi-.

      Elimina
  3. Una imagen muy bella... Buen trabajo
    Un abrazo, amigo

    RispondiElimina
  4. E' stupenda! Hai una fortuna incredibile a vivere così vicino ad un qualcosa di così bello e speciale come questa basilica.

    RispondiElimina
    Risposte
    1. In tutto il mio quartiere - il centro storico - è un lusso vivere. Noi viviamo da anni, da quando nessuno voleva vivere qua. Adesso sarebbe impossibile.

      podi.

      Elimina