podi és podi

sabato 5 ottobre 2013

Turó de la Rovira - antiaeris


CAT-IT-ESP



Durant la Guerra Civil espanyola Barcelona va ser bombardejada des de l'aire. Durant la guerra, Barcelona era, a través del seu port, receptora de matèries primeres. queviures i armes. A més a més, els governs de l'Estat i del País Basc van traslladar-se a la ciutat des del novembre de 1937, si bé els bombardejos ja havien començat mesos abans. Al Turó de la Rovira començà a funcionar una bateria antiaèrea a principis de 1938, aprofitant l'ubicació privilegiada en la vigilància del cel de tota la ciutat.
-------------------
El Turó de la Rovira è una collina dalla quale si vede tutta la città di Barcellona; cioè fu scelta dai repubblicani durante la Guerra Civile spagnola per la difesa della città, che era bombardata dagli aerei. Oggigiorno si possono visitare i resti delle batterie antiaeree che provavano di difendere la città degli attacchi aerei.
-------------------
Durante la Guerra Civil española, varias ciudades fueron bombardeadas desde el aire -Valencia, Cartagena, Almería, Guernika, Tarragona, Alicante...-; una de ellas Barcelona, debido a la importancia que su puerto tenía en el abastecimiento de materias primas y armamento a los republicanos. A principios de 1938, la DECA (Defensa Especial Contra Aeronaves) organizó la defensa activa de la ciudad, colocando baterías antiaéreas en el Turó de la Rovira, un cerro desde el cual se domina visulamente toda Barcelona. Hoy, se pueden visitar los restos de las mismas y gozar de la vista sobre la ciudad.

PODI-.

2 commenti:

  1. Risposte
    1. i va agradar-me molt de descobrir-lo. Es veu tota la ciutat però no s'acostuma a veure's des de gaires llocs de la mateixa.

      podi-.

      Elimina