domenica 1 aprile 2012

El bosc de Carlac - Bausén (Vall d'Aran)
Al bosc de Carlac arribem des del poble més septentrional de Catalunya, Bausén, a la Vall d'Aran. És un d'aquells pobles de la Vall d'Aran que no vénen a mà de la carretera principal, que te n'has de sortir de manera expressa per arribar-hi. Passat Les, en direcció França, trobem el desviament a mà esquerra.

Podem fer un ruta circular de Bausén a Bausén que passaria pel bosc de Carlac, una fageda mil·lenària. La ruta  està perfectament marcada amb senyals del GR211. Si la fem en sentit antihorari, començarem a caminar sense pujar gaire en un principi, deixant a la nostra dreta el repetidor de TV a la sortida del poble. Ens endisem a la fageda, sense fulles encara a finals de març i de mica en mica pugem per la mateixa. Un bosc maquíssim!

Només a la part de dalt, 1200 m, trobem una discordança entre el mapa de l'Editorial Alpina i els senyals que trobem (si teniu el mapa al davant, és al punt on hi ha la "V" de "val de Carlac"). El GR, al mapa, seguiria pujant 200 metres més, però el camí marcat el que fa és començar a baixar en direcció S-SW per travessar un torrent i iniciar la tornada a Bausén.

Va ser en aquest punt de "dubtes", on la fageda començava a diluir-se amb el paisatge obert, que el nostre grup va decidir dinar i fer una petita migdiadeta. En aquest moment és quan vaig fer la foto:


Bausén è il villaggio più settentrionale in Catalogna. Da Bausén possiamo fare un'escursione per il bosco di Carlac, un faggeto molto bello. È un passeggio circolare che precorriamo in senso antiorario seguendo le tracce del GR212. La fotografia fu presa nel luogo più alto del cammino, 1200 m, dove il bosco e lo spazio aperto cominciavano a mescolarsi.

PODI-.

1 commento:

  1. Desnivell de l'excursió: 234 m. Si comencem a la carretera principal i acabem a Les, 600 metres.

    podi-.

    RispondiElimina