domenica 7 giugno 2009

podi i el loto azul (II) - ShuZhou, Hanzhou, i Yangzhou

CAT

Botigues i "restaurants" ambulants a ShuZhou


Bona nit des de la Republica Popular de la Xina.

Vaig amb mes detallets de cosetes que m'han sobtat:

Quan viatges per autopista, tens a esquerra i dreta gran anuncis publicitaris (gegants) que consisteixen en un màstil d'uns 30 o 40 metres d'alt i un gran panell tambe gegantí amb l'anunci corresponent (n'hi ha moltíssims i tots molt junts).

A ShuZhou hi ha més bicicletes que a Shanghai, així com bici-taxis i bicicletes amb tota mena de remolcs.
Aquesta ciutat té una sèrie de canals d'uns 10 metres d'ample amb cases a tocar de l'aigua a banda i banda i petits ponts que els travessen.

Encara que no hi ha tans gratacels com a Shanghai, Déu n'hi do! Tret del centre, la perifèria és feta de cases de mes de 30 pisos (te uns 6.000.000 h).

Aquí tenim molt petit comerc i no tant centre comercial com a Xangai, si més no a la part central. Moltes botiguetes, adossades, de tota mena de coses: roba, maletes, pals per a menjar, DVDs, reparadors de coses, barberies, joieries, xatarreries... Molt variopinto.

Totes les voreres tenen un carril-cec (com a algunes estacions de metro de Barcelona), la qual cosa fa que quan hi camines ho facis malament (si vas per la zona rugosa, adaptada als cecs).

Els nens molt petits però que ja comencen a caminar tenen uns pantalons amb un forat a la part del davant i un altre al darrera per tal de fer pipi i caca.

Menjo a restaurants xinesos, és clar. I el menjar sempre és amb pals i no pas amb coberts (no en tenen, directament). No és complicat. O n'aprens o passes gana.
A la Xina, en comptes d'aigua es pren té. Això es fa perquè abans, quan l'aigua no tenia garanties sanitàries, prenent-ne té t'hidrataves al temps que feies bullir l'aigua. Així que quan seus a taula el primer que fan es servir-te té. Després, acostumem a demanar una cervesa molt suau (2 graus). L'aigua, ens la comprem enbotellada.

Quan plou, les bicis i les motos, porten una capelina que cobreix el ciclista/motorista i el manillar i la cistella que les bicis porten al davant, fent que tampoc no et mullis les mans.
Les motos elèctriques les venen als supermercats per uns 300 euros i son iguals que els ciclomotors que circulen fent soroll per Barcelona.

A China Post, al vestíbul, tenen ulleres de dioptries estàndar per si algun usuari vol fer-les servir per escriure alguna cosa si no en porta.

A tots els semàfors de ShuZhou hi ha un comptador dels segons que resten per que canvïi el color (tant vermell com verd), encara que els semàfors en sí mateixos no semblen tenir gaire valor...

En aquesta ciutat he vist jardins, pagodes, temples, carrers de la ciutat...

També he estat a Hanzhou, on hi ha el Llac de l'Oest, un estany d'uns 5 km d'ample que és travessat per una passarel·la per on pot anar-se a peu o amb bici, com vam fer naltros.
Vam visitar un temple budista, molt interessant si t'expliquen el perquè hi ha aquí una cosa i perquè allà una altra (aventatges d'anar amb mon germà).
I avui, Yangshuo, una població al mig d'una zona amb muntanyes càrstiques que fan unes formes característiques. És un centre turístic xinès. Demà, segurament, farem una combi de barca i bicicleta per la zona.

Avui, l'hotel té ordinador a dins l'habitacio i l'aprofito per escriure-vos aquesta crònica i mirar alguna cosa mes.

podi-.

Nessun commento:

Posta un commento