podi és podi

venerdì 13 aprile 2018

Carrer dels Assaonadors

CAT-IT-ESP

carrer dels assaonadors i el rec comtal

A la Ribera el nom de molts carrers fan referència a les activitats que es desenvolupaven allà temps enrere. Aprofitant la confluència de la riera de Sant Joan amb el Rec Comtal en aquesta zona es feien treballs relacionats amb l'adobament de pells i cuirs (assaonar).
-------------------
"Assaonar" vuol dire condire, abbellire le pelli, il cuoio, lavorarlo... Quindi, la strada "carrer dels assaonadors" si chiama così poiché nel 300' qui si lavorava la pelle sfruttando il passaggio di almeno due canali di acqua per la zona. Quartiere della Ribera, Barcellona.
---------------------
Adobar, curtir y preparar las pieles es lo que hacían algunos de los artesanos que trabajan en esta calle hacia el siglo XIV aprovechando el paso de rieras y canales de riego de la zona. Es la calle assaonadors, en el barrio de la Ribera de Barcelona

PODI-.

16 commenti:

  1. Un carrer força fosc i poc concorregut ja que queda paral·lel a Carders (per la part superior) i Princesa (per la inferior), molt més transitats i amb un comerç molt actiu.
    Una abraçada

    RispondiElimina
  2. Ja queden pocs oficis manuals. Molt interesant, Carlos!!!
    Una abraçada.

    RispondiElimina
  3. Tipo via Pelleria a Lucca, che si chiama così per lo stesso motivo :) ciao, Arianna

    RispondiElimina
    Risposte
    1. Nel mio quartiere, molte strade prendono il nome dei mestieri che c'erano.

      podi-.

      Elimina
  4. Hubo un tiempo que las calles eran denominadas, por la actividad que llevaban a cabo sus artesanos, conservando algunos municipios algunos de estos nombres.

    Besos

    RispondiElimina
  5. Eccomi, CArlos!
    Come ti ho scritto su g+, adoro il fatto che vengano mantenuti antichi nomi nelle città. Servono a non dimenticare il passato, la storia della città stessa.
    In Asti ad esempio ci sono i Portici dei Cestai, perchè in epoca medievale li c'erano i laboratori di chi faceva i cesti di vimini

    RispondiElimina
  6. Hay calles como ésta que conservan el nombre de los antiguos oficios que en ellas se agrupaban y que siguen hoy día manteniendo un atractivo especial.
    Un abrazo,

    RispondiElimina
    Risposte
    1. Esta no es de las calles más transitadas del barrio pues se encuentra paralela a dos ejes comerciales mucho más populares.

      podi-.

      Elimina