podi és podi

martedì 29 novembre 2016

Cilindro

IT-CAT-ESP


All'incrocio tra via Giuseppe Mazzini e via IV novembre c'è "il cilindro"... Sopra la segnaletica a destra dice "ospedale". Era all'ospedale che andavamo, non avevamo nessun male, nè malati nè incidentati, soltanto la curiosità poiché nella cartina di Bergamo l'Ospedale occupava un'area grandissima. Fummo delusi... c'erano dei lavori di ristauro e quindi tutto chiuso, ma almeno abbiamo visto un'area della città diversa.
-------------------------
Poques hores abans estàvem per Barcelona i poques hores després a Bèrgam, fent fotos i, jo, re-visitant la ciutat. No déviem portar ni una hora que ja vam comprovar que amb el paviment havíem d'anar amb comptes, fàcilment ensopegaves... Malgrat tot, anàvem a l'hospital - sobre els senyals de trànsit diu "ospedale" - no per haver-nos fet mal sino per curiositat de com seria: ocupava una part del mapa considerable. Estava en obres, no vam veure més que l'entrada, tot i això, va permetre'ns de veure un tros de ciutat que d'altra manera no haguéssim vist. L'edifici cilíndric no deixava de tenir el seu aspecte curiós.
-------------------------
Un cilindro en el cruce entre via giuseppe mazzini y via IV novembre. Una curiosidad arquitectónica  En realidad íbamos a visitar el no-visitable "ospedale", un hospital hecho de diferentes módulos que ocupaba una gran extensión pero que se encontraba cerrado por reformas.

PODI-.

16 commenti:

  1. Aquests cilindres en l'arquitectura urbana em resulten especialment atractius. Al Macba, crec que n'hi ha dos (al menys).
    Una abraçada

    RispondiElimina
    Risposte
    1. És veritat, potser per això em resultava familiar...

      Bona nit,
      podi-.

      Elimina
  2. Alerta amb els peus!! Turmells en perill!!

    RispondiElimina
    Risposte
    1. Encara que he vist que a Barcelona també tenim els nostres "paranys", si bé és possible que la ment els esquivi - la majoria dels cops - inconscientment per tenir una certa familiaritat i poder-los preveure en certa messura,... No sé... Alerta en tot cas!

      podi-.

      Elimina
  3. Resulta atractivo ese cilindro que incorpora el arquitecto a la fachada, aunque ignoro si la función es ornamental o funcional.

    Besos

    RispondiElimina
    Risposte
    1. Pues yo también lo ignoro. Hubiera sido tan fácil como acercarse a la entrada, que se ve abierta y probar a mirar, pero no lo hicimos.

      podi-.

      Elimina
  4. Una construcció curiosa i molt ben vista

    Abraades

    RispondiElimina
    Risposte
    1. Sí que és curiós; penso que segurament al barri els veïns la deuen conèixer amb algun nom definitori, no sé, tipus "la colonna", "il cilindro", "il tubo"...

      podi-.

      Elimina
  5. La primera pregunta que em ve al cap es el"perquè"... és un ascensor?...

    RispondiElimina
  6. Precioso el modo en que lo has captado. Buena captura de volumenes arquitectonicos

    Saludos

    RispondiElimina
    Risposte
    1. Y en realidad lo único que parece "diferente" a cualquier otro edificio es esa columna.

      podi-.

      Elimina
  7. No se por qué siempre que veo una estructura como esta en un edificio me viene la idea, seguramente equivocada, de una escalera de caracol en su interior.
    Un abrazo,

    RispondiElimina
    Risposte
    1. Yo estoy entre escalera y ascensor pero hay algo que hace que no me cuadre del todo ninguna de las opciones. No sé...

      podi-.

      Elimina
  8. Un'immagine curiosa...non sono mai stata a Bergamo, se ci capito di sicuro cercherò questo edificio! Ciao, Arianna

    RispondiElimina
    Risposte
    1. No è facile trovarlo al caso poiché Bergamo ha altre zone più visitabili: la città alta, ad esempio,... ma noi sì l'abbiamo trovato al caso.

      podi-.

      Elimina