podi és podi

giovedì 16 giugno 2016

Cervera - Carrer de Burgos

CAT-IT-ESP

San Antonio en Cervera

Acabats de dinar, aquell diumenge els carrers de Cervera estaven buits de gent. Al fons, l'església de Sant Antoni, últimes restes del que fóra un monestir dedicat a paliar els efectes del mal de foc, una infecció associada en alguns cereals - principalment el sègol - que assolà Europa durant segles.
----------------------
Oggi soltanto rimane la chiesa, la chiesa di Sant'Antonio. Ieri c'era un monastero: il suo principale scopo era combattere il fuoco di sant'antonio, una malattia causata dall'infezione della farina di segale; ...un fungo, sembrava che le estremità bruciassero...
----------------------
La calle de Burgos, al igual que la calle Mayor, estaban totalmente solitarias; era la sobremesa y aunque no caía un calor plomizo,... ¿qué ibas a hacer por la calle a esa hora de un domingo?

Al final de la calle se ve la entrada a la iglesia de Sant Antonio, lo único que resta del monasterio que entre los siglos XIII y XVIII se dedicara a combatir a los enfermos afectados por el llamado fuego de san antonio - ergotismo gangrenoso -, una enfermedad causada por la infección de algunas gramíneas por un hongo, el cornezuelo del centeno.

PODI-.

10 commenti:

  1. Curiosa foto. El protagonisme el té el vehicle blanc i després repares amb la porta cde l'esglèsia oberta invitant-te a entrar. Es respira tranquilitat.

    RispondiElimina
    Risposte
    1. Tranquil era. Hagués preferit que no fos l'automòbil però ara que hi és prefereixo que hi sigui.

      podi-.

      Elimina
  2. M'agrada el carrer amb l'església al fons... llàstima del cotxe!
    Una abraçada Carlos

    RispondiElimina
    Risposte
    1. Sí, llàstima, encara que ha acabat no molestant-me gaire. Curiós perquè en tot el casc antic no hi havia un sol cotxe aparcat com estava aquest.

      podi-.

      Elimina
  3. Buena captura... Todo el protagonismo se lo lleva el automovil

    Un abrazo

    RispondiElimina
    Risposte
    1. Quizás el comentario debiera haver girado entorno al automóvil.

      podi-.

      Elimina
  4. Bien captado el ambiente solitario de las calles pero, inevitable, vayas dónde vayas, siempre delante del edificio emblemático estará el coche, el camión o el autobús.
    Un abrazo,

    RispondiElimina
  5. Bella foto, peccato solo per quel furgone! Ciao, Arianna

    RispondiElimina