mercoledì 6 aprile 2016

Via Castiglione - Bologna

ESP-IT-CAT

via castiglione bologna bolonia

07/11/2013

Una de las características de Bolonia son los pórticos en prácticamente todas sus calles. En Via Castiglione éstos no tienen continuidad quedando tan solo algún pequeño tramo porticado como este, que acoge la "libreria novissima".
--------------------------
Bologna è la città dei portici - anche Torino -. Alcune strade hanno portici a tratti. Sotto di quelli che si vedono a sinistra c'è una libreria: "libreria novissima". A destra, il palazzo della mercanzia e quello che sembra una scala a pioli nell'aria non è altro che le filovie della filobus.


Una ragazza guarda lo smartphone
--------------------------
Els porxos a Bolònia són una característica de la ciutat, fruit de l'aprofitament de l'espai viari per les construccions, però no sempre tenen una continuïtat al llarg de tot un carrer, com passa en aquest tram de la Via Castiglione. 

A la dreta, "il palazzo della mercanzia", la càmera de comerç a Bolònia. I aquella mena d'escala que penja al mig del carrer en l'aire? són els cables del trolebús; Bolònia té trolebusos.

podi-.

16 commenti:

 1. Els porxos, un element arquitectònic molt intel·ligent. En trobo a falta molt a Barcelona, quan plou i quan pica el sol.

  RispondiElimina
  Risposte
  1. A Itàlia, a moltes ciutats del nord, la presència dels porxos són d'allò més habituals. És veritat que Barcelona jo també els trobo a faltar, ...però ben aprop de "casa", ni ha a diferents llocs.

   podi-.

   Elimina
 2. Fa ganes de fer un passeig ... i a l'estiu un refresc en uns porxos és una meravella

  Abraçades

  RispondiElimina
  Risposte
  1. Durant el cap de setmana, a més a més, absolutament tot el centre es converteix en àrea peatonal, així que els passeijos són encara més tranquils.

   Porxos anti-sol i anti-pluja, eh?
   podi-.

   Elimina
 3. Sembla un joc de nens,.. ara sí, ara no,..Un carrer peculiar on alternaran llums i ombres.

  RispondiElimina
  Risposte
  1. Aquestes coses, de vegades vénen donades per regulacions urbanístiques corresponents a dues èpoques diferents, però no sé si és el cas.

   podi-.

   Elimina
 4. Este tipo de construcciones tan típicos en algunas ciudades da un aire incluso señoral a los cascos históricos

  Abrazos!!

  RispondiElimina
  Risposte
  1. En algunas calles de Bolonia es como bien dices, pero hay otras que los pórticos no "solucionan" el tema; en todo caso, un punto acogedor tienen.

   podi-.

   Elimina
 5. Los pórticos, pensados en su día para poder caminar sin mojarte con la lluvia, tienen el añadido de dar cierto empaque a las ciudades. En este caso ese plano inclinado de la cámara que tan bien manejas produce un efecto de cierta inquietud, como si el edificio se viniese abajo.
  Un abrazo,

  RispondiElimina
  Risposte
  1. En el caso de Bolonia surgieron para poder ampliar las primeras plantas de algunos edificios. Al principio se consideraba un abuso pero después el Municipio obligaba a que todos los edificios se construyeran con ellos.
   De todas formas, prácticos para la lluvia son, pues dicen que cuando llueve los "verdaderos" boloñeses salen sin paraguas con la seguridad de no mojarse en el trayecto que tengan que hacer por la ciudad.

   Buenas noches,
   podi-.

   Elimina
 6. Me gusta la belleza visual de esos pórticos, que se agradecen bastante en los días de lluvia.

  Besos

  RispondiElimina
  Risposte
  1. Como comentaba a Miguel, en Bolonia hay tantos soportales que dicen que en días de lluvia no es necesario sacar el paraguas.

   Un abrazo,
   podi-.

   Elimina
 7. Tinc unes ganes boges d'anar a Bolonya, una ciutat italiana que m'atrau molt i que encara no conec.
  Una abraçada

  RispondiElimina
  Risposte
  1. Doncs cal posar-hi remei. És ciutat atractiva, amb moltes coses per a visitar i pasejar pels seus carrers, al temps que manté la vivacitat de les petites ciutats amb seus universitàries.

   podi-.

   Elimina
 8. Molte città hanno i portici (Lucca no), lì a Bologna ti portano anche al santuario della Madonna di S. Luca. Ciao, Arianna

  RispondiElimina
  Risposte
  1. Lo so che a Italia i portici ci sono a molte città. Barcellona no; non ha portici (ce n'è qualcuno di sporadico, ciò nonostante)

   podi-.

   Elimina