podi és podi

venerdì 15 maggio 2015

Il futuro della ricerca è nelle tue mani - Asignación Tributaria

ESP-IT-CAT


Turín - 09//05/2015 - Torino

Declaración de la renta: en España, de la cantidad que debemos pagar en los impuestos podemos hacer que un 0,7% pueda ser asignado a la Iglesia o a Fines Sociales; o si lo deseamos, a nada. En Italia, quizás no es un porcentaje tan elevado, existe la posibilidad de donar el 5 por mil a una institución concreta de carácter científico o de voluntariado, asociaciones medioambientales, sanidad,... Es otra forma de hacer, en todo caso, donde cada posible beneficiario se presenta ante el contribuyente y, pienso yo, debe explicar el porqué a ellos en concreto les deberías asignar esa cantidad.

En mi última estancia en Turín, este cartel proliferaba por gran parte de la ciudad: "el futuro de la investigación está en tus manos" y añadía un código fiscal para insertar en la declaración de renta que haría que el 5 x mil de lo que debes ya pagar a hacienda fuera para ellos, la Universidad de Turín..
-------------
Questo cartellone l'ho visto in molte vetrine dei negozi a Torino pochi giorni fa. In Spagna c'è un contributo simile, volontario, a scegliere tra la Chiesa Cattolica e altre organizzazioni con finalità sociale non a scopo di lucro in modo generico.
-------------
Si marques en la declaració de la renda la contribució voluntària del 0,7% per a "fins socials" no saps exactament a quines organitzacions estàs fent arribar els teus diners (o senzillament els estàs fent arribar a totes les que poden acollir-s'hi): potser una part sí que vagi en aquella la finalitat de la qual coincideix amb les teves preferències però potser una part vagi a una altra amb la que et mostres crític. Evidentment, amb la resta dels impostos passa el mateix però ja que et deixen escollir una part dels mateixos, per petita que sigui, potser estaria bé poder escollir exactament a quina organització o institució t'agradaria que arribessin. 

Això és el que diu aquest rètol que sovintejava aquests dies per tot Turí: El futur de la investigació està a les teves mans, i et donen un codi fiscal a afegir a la teva declaració per tal que el 5 per mil d'allò que ja has de pagar vagi a parar a la Università di Torino.

De totes les maneres ja pot passar que qui tingui més capacitat de promocionar aquesta ajuda ja sigui qui té més mitjans per a fer-ho, però cap sistema és perfecte.

PODI-.

8 commenti:

  1. Molt maco el cartell. M'agrada la idea de representar el microscopi amb signatures.
    Llàstima que al nostre país això no passi.

    RispondiElimina
    Risposte
    1. Bé, aquí en tot cas hi ha un altre sistema.
      Des que vaig fer la foto que vaig dir-me que m'havia de fixar amb què estava fet el microscopi i no ha estat fins ara que finalment ho fet.

      Ens veiem,
      podi-.

      Elimina
  2. Buena idea la del diseñador del cartel al construir el microscopio con firmas que, al fin y al cabo es lo que piden.
    Un abrazo,

    RispondiElimina
    Risposte
    1. Lo de las firmas haciendo el microscopio es como decir que realmente con tu contribución se hace ciencia.

      Buen fin de semana.
      podi-.

      Elimina
  3. Ahora que estamos en plena campaña, tu entrada es bastante acertada.

    Besos

    RispondiElimina
    Risposte
    1. Ahora todos prometen que usarán el dinero para esto y lo otro pero luego... Al menos de esta forma, de una parte, por pequeña que sea, podríamos decidir claramente su destino.

      Saludos,
      podi-.

      Elimina
  4. O sigui que quan comença la campanya de la "renda" a Italia comença una autèntica campanya electoral per veure que aconsegueix aquest percentatge d'impostos.
    Una abraçada Carlos

    RispondiElimina
    Risposte
    1. Sí, imagino que déu anar així, si bé és cert que l'únic rètol que vaig trobar a les botigues que fes refència en això era aquest de la Universitat de Turí, que es trobava arreu.

      podi-.

      Elimina