podi és podi

mercoledì 29 aprile 2015

L'escut al Pere Serafí

CAT-IT-ESP

Pere Serafí, Gràcia, Escut de Barcelona

C/ de Pere Serafí - 11/06/2013

A totes les ciutats l'escut de la mateixa el trobem a infinitat de llocs, el més fàcil és trobar-los als elements públics, des dels edificis municipals a les tapes del clavegueram, passant per les fonts, les bicicletes d'ús públic, i altres llocs més singulars, siguin nous o vells... Aquí, en un pal o barra que impediria que els cotxes o furgonetes pugessin a la vorera. No és un lloc habitual de trobar l'escut de la ciutat, si més no en aquest tipus de barres, però en aquest carrer sí que hi és i només en aquest pal.

Aquí, l'escut està a quatre pals per quarter,
i deu representar alguna cosa més pels elements que porta, 
tant al seu costat com per "les aigües" de la seva base,
però això ja ho desconec.
--------------------------------
Lo stemma della città di Barcellona... Gli stemme ci sono dappertutto: sulle fontane, sui monumenti, sui tombini,... E ogni tanto su elementi in cui non li troviamo normalmente come in questo paletto del marciapiede della via Pere Serafí, nel quartiere di Gràcia.
------------------------------
Un día me puse a perseguir escudos de la ciudad de Barcelona, porque más allá de los "fáciles" - en el Ayuntamiento, en las tapas de alcantarilla, en las fuente,... -, a lo largo y ancho de la ciudad de vez en cuando aparecen "escudos" sorpresa, en elementos donde habitualmente no los encuentras, o en monumentos antiguos, en algunos palacetes, o... sobre este palo que pretende que la acera sea respetada por los vehículos. En esta calle, Pere Serafí, es el único que presenta el escudo.

PODI-.

4 commenti:

  1. Bien destacado en el origen de esa diagonal que trazas en la fotografía. Los escudos, en mi caso los nobiliarios, siempre han sido uno de los motivos favoritos de mis fotografías aunque al final nunca publico ninguno.
    Un abrazo,

    RispondiElimina
    Risposte
    1. Creo que precisamente la gracia de esta fotografía está en esa diagonal.

      podi-.

      Elimina
  2. M'agrada molt com has enquadrat la imatge. Tal i com dius, es realment difícil trobar l'escut de la ciutat en elements com aquest.
    Una abraçada

    RispondiElimina
    Risposte
    1. De fet, avui he passat i no sé si encara tenim l'escut sobre aquest pal... (ah! el rellotge de terra de Via Laietana sí que hi és però mig ensorrat per les obres de l'edifici... Aquí, ho publiques "al dia" o les coses van desapareixent, jejej... Sempre he pensat que al final les fotos acaben sent històriques d'un determinat moment).

      podi-.

      Elimina