podi és podi

lunedì 17 febbraio 2014

Turó de l'alzina freda

CAT-IT-ESP

Estació Aeronàutica Prat Alzina Freda Garraf


CAT Després de divagar molt en el temps sobre si és del Servei Meteorològic de Catalunya, de l'AEMET o militar, resulta que el RADAR del Garraf forma part de l'estació aeronàutica que AENA té a les immediacions de l'aeroport del Prat, concretament al Turó de l'Alzina Freda (591 m; dos menys que el cimet de la Morella, punt més alt del massís). Aquí el veiem des del paratge del Campgràs, mentre anàvem fent el GR92 en una excursió on també combinàvem altres senders.

El gener pot ser una bona època per caminar pel Garraf, seguint, per exemple, el GR92 o qualsevol dels altres senders que s'hi troben.
------------------
IT La pallina di ping pong gigante non è mica una palla di ping pong, neanche un pallone,
è un radar aeronautico per controllare la viabilità aerea sull'aeroporto di Barcellona.
La piccola elevazione in cui si trova si chiama turó de l'alzina freda,
ecco "collina della quercia fredda". 591 metri alto e vicino al mare 4 chilometri.
-------------------
ESP El GR92, un sendero de gran recorrido que se señalizó como tal con motivo de los Juegos Olímpicos de Barcelona 92, va recorriendo la costa catalana. A su paso por el macizo del Garraf, entre Castelldefels y Sitges, pasamos rozando el Turó de l'alzina freda, donde se ubica uno de los radares aeronáuticos de AENA, muy próximo al aeropuerto del Prat, Barcelona.

PODI-.

6 commenti:

  1. Interesante. Yo también me hacía esa pregunta.

    RispondiElimina
    Risposte
    1. Pues sí,... es curioso el paisaje del Garraf... El radar inmenso de "no sabíamos quien", el aeropuerto a pocos pasos, el vertedero, las cementeras y la autopista,... y no obstante parece tan desolado y lejano a la actividad humana en cuanto obvias estos "detalles" (obviables fácilmente por otra parte, solo hay que mirar en la dirección adecuada).

      Un saludo.
      podi-.

      Elimina
  2. Più che altro sembra una piccola costruzione alquanto "estrosa".
    Buona settimana a te.
    Francesca

    RispondiElimina
    Risposte
    1. Sì, una costruzione controversa, di quelle che diventano più importante che le funzione che ospitano. Si trova in un posto isolato, il che fa ancora la costruzione più estrosa se possibile...

      Speriamo sia buona settimana a tutti noi.
      podi-.

      Elimina
  3. Interessant tat la foto com el que expliques. No conec el Radar però ara que ho ensenyes i expliques el que.... segur que aniré amb més atenció. Gràcies per informar.

    Abraçades

    RispondiElimina
    Risposte
    1. Hola i bona nit,
      no sé si es veu des de l'alçada del mar, des de les autopistes venint des de Barcelona. Jo diria que sempre l'he vist que he set a una determinada alçada o quan he estat molt a prop (des de Port Ginesta, tot just abans de començar les costes de Garraf, s'hi pot pujar amb cotxe).

      Quasi ens hem creuant jo contestant comentaris, tu escrivint-los. Bona nit.

      podi-.

      Elimina