podi és podi

domenica 17 novembre 2013

Galerías del Puerto


ESP-IT-CAT



El conjunto de estos soportales y las calles adyacentes a los mismos siempre fueron conocidos por mí como "las galerías del puerto", bazares que en una época de circulación restringida de importaciones en España ofrecían relojes, cadenas de música, televisores,... eran una referencia aún hoy en día existentes.

Los arcos también albergan al restaurante "7 portes", desde el año 1836, cuando Josep Xifré i Cases hizo construir "les cases de Xifré, inspirándose en la Rue de Rivoli parisina. Siete puertas para los clientes, 1 para los proveedores.

Barcelona no es una ciudad de muchos soportales o pórticos; algunos, no obstante, tiene.
--------------------------
Il "7 portes" è un ristorante storico (foto della sua terrazza). Fu nella prima metà dell'ottocento che Josep Xifré i Cases volle la costruzione dei portici di Xifré, ispirati nella rue di Rivoli, di Parigi. Nel 1836 si fece l'inaugurazione del ristorante. L'insieme di edifici porticati ospitano negozi che io ho sempre conosciuto con il nome di "gallerie del porto" (orologi, televisori, bazar,...)

Non ci sono molti portici a Barcellona; pratticamente non ci sono... (questo non è nè Torino nè Bologna...)
---------------------------
Els porxos d'en Xifré, les galeries del port, el 7 portes... Així que tot és per en Josep Xifré i Cases, que volia construir uns edificis que li recordessin algunes places de París o la rue de Rivoli. Va ser ell que obrí el restaurant, que es veu a la foto. Set portes per als clients, 1 per als proveidors; ...i havia sentit que al seu dia cada porta indicava què hi havia de menjar en un idioma diferent.

podi-.

6 commenti:

  1. Bella! Barcellona è piena di sorprese!

    RispondiElimina
    Risposte
    1. Barcellona è il mio personale "big bang" di spazio e tempo. Qui, tutto si iniziò...

      podi-.

      Elimina
  2. Quins records, alguna vegada havia anat a les galeries ....
    El 'Set portes' tota una institució.
    M'agrada con has vist els porxos

    Abraçades

    RispondiElimina
    Risposte
    1. Només recordo haver anat un cop de petit al restaurant "7 portes". A casa no és que fóssim de dinar fora sovint, pràcticament mai, així que devia ser una gran ocasió.

      podi-.

      Elimina