podi és podi

domenica 24 novembre 2013

Avenida do Santos Condestavel - Chelas, Lisboa


ESP-IT-CAT


Lisboa - Septiembre de 2011
Avenida do Santos Condestavel

El Lisboa no turístico, el que conectaba Chiado, la Baja, la Alta, la Alfama... con la zona del Parque de las Naciones, de la Exposición Universal de 1998. Si ese traslado entre barrios lo haces en metro, te lo ahorras; yo preferí hacerlo caminando, no me pareció muy seguro pero una vez acabada la semana lisboeta sí me pareció imprescindible.
Luego supe que se trataba del barrio de Chelas, una zona de marginación y de reputada inseguridad; desrecomendadísima a los turistas como yo, por ejemplo...
-------------------------------
Primo giorno a Lisbona; di solito quando io sono parecchi giorni a una città, mi piace visitare quartieri che non sono turistici. Il primo pomeriggio decisi di andare a piedi alla zona del parco delle nazioni, un quartiere modernissimo voluto con motivo dell'Esposizione Internazionale del 1998. Se fossi andato nella metropolitana non avessi visto i diversi quartieri che legano i quartieri storici con il parco delle nazioni. A piedi, si passa per zone depresse, perfino non sicure (non mi è successo niente però), ma interessanti poiché anche sono città (il quartiere di Chelas).

Nel punto della foto, non mi ero perduto ma non ero sicuro che non potessi perdermi...
-----------------------------------
La zona de Chelas, a Lisboa és un barri de mala reputació que jo vaig conèixer de casualitat. La primera tarda a Lisboa vaig pensar d'anar a l'estació d'Orient perquè uns dies més tard volia agafar allà un tren a Coimbra i va semblar-me que anar caminant des de la plaça de Saldanha era una bona idea per conèixer parts de la ciutat no previstes a la meva ruta inicial.

Chelas; no n'havia sentit a parlar mai però ja vaig veure que era una zona poc recomanable als turistes, molt deprimida socialment i que em va causar una certa sensació d'inseguretat, malgrat que no va succeir-me res. Si no et passa res, interessant de veure... Res a veure amb els lisboes dels Betlem, Alfama, Chiado, Alta i Baixa...

La tornada des del Parc de les Nacions (estació d'Orient), per distància al meu hotel i per no voler passar per allà amb la nit ja feta, va ser amb metro.

PODI-.

2 commenti:

  1. La teva foto mostra amb claredat el què dius del barri...
    Molt atrevit , es vostè per anar per aquests carrers.

    Abraçades

    RispondiElimina
    Risposte
    1. A mi només va semblar-me un barri pobre, de gent normal i amb pocs recursos, amb petits grupets de joves que observaven però no feien res més que observar, amb un punt de deixadessa típic d'alguns barris d'altres ciutats considerats "conflictius". En tot cas, el contrast amb altres zones de la ciutat era més que evident, tot i que es tractava de construccions relativament modernes.
      Va ser després que vaig llegir que era un barri fins i tot perillós i on fer fotografies podia comportar algun que altre ensurt.

      podi-.

      Elimina