podi és podi

martedì 3 aprile 2012

Canejan - Vall d'Aran

CAT

Canejan, Vall d'Aran


Encara que a diversos llocs es diu que Bausén és el municipi més septentrional de Catalunya, mirant un mapa de la Vall d'Aran veiem que la veïna població de Canejan encara ho és més.

És un poblet aranès penjat a mitja muntanya (906 m) a la confluència dels rius Toran i Garona, en un magnífic mirador. Els romans deien que era la casa i la porta de la vall (castrum et janua, que derivà en "Can" i "Jan"). De carrers estrets i costeruts, tenia aquell dia un mínim de 3 rellotges, dos dels quals podien marcar l'hora de debó però no ho feien i un altre que tan sols a les 5h del matí o la tarda podia fer-ho. Als altres dos, un canvi horari la matinada anterior podria disculpar-los.

10' per les 10 a Canejan
(les 10 en punt a la resta del país)

Veníem, naltros, del refugi d'era Honeria, vall de Toran amunt, seguint les traces del GR211, per un sender ample i plàcid. Els carrers de Canejan tenien vida, no era pas un poblet abandonat, ans al contrari.

Després de fer una mica de carrerons, mirar l'església i veure que els rellotges no daven l'hora bona, vam deixar el poble per baixar al fons de la vall, no pel camí asfaltat per on ho farien els cotxes sinó per una ampla ziga-zaga mig glevada.

PODI-.

Nessun commento:

Posta un commento