post al caso

martedì 31 gennaio 2012

Els íbers ausetans - muralla ibèrica al MontgrósEl proper 19 de febrer, 2012, marxem d'excursió; seguim amb la falera de conèixer indrets del territori que poden dir-nos coses sobre la història del mateix. És el cicle d'excursions del Centre Excursionista de Catalunya anomenat Cicle Estimar Catalunya.

La caminada sortirà dels voltants de la masia de Casanova, poc abans d'arribar al petit nucli poblacional del Brull. Seguirem per camins i corriols entre el bosc que, passant per la Mare de Déu del Roser, ens menaran al Brull.
Del Brull agafarem una pista (GR2) fins el pla del monjo, on virarem a la dreta, també per pista, fins arribar-nos a tocar al club de golf d'Osona-Muntanyà. En arribar al sot de les Marles tornem a un corriol, direcció SW, que ja ens ficarà en un bosc espesseït fins haver travessat el sot de les Bigues. En una estona de caminar entre multitud de corriols que apareixen al terreny però no als mapes, acabarem arribant a la pista que ens durà a la muralla ibèrica que visitarem amb un guia.muralla ibèrica de Montgrós

Havent fet la visita, seguirem caminant. Inicialment reculem l'últim tram de pista, travessarem el sot de les Parets, i intentarem trobar el corriol correcte que ens faci vorejar el mas del Boix, ens faci pujar a un "811" sense nom i emboscat i ens acabi portant novament a la pista per on transcorre el GR2. Aquí, si trobem el Dolmen del Boix, el veurem; però tant si el trobem com si no, el que sí farem serà arribar-nos al mirador que tenim sobre els cingles del Saní. realment espectacular.
La tornada fins el Brull, final d'excursió, la farem entre pista i corriol seguint el GR2 arran de la cinglera.

Per apuntar-vos a la sortida, heu de fer-ho a través del CEC, per telèfon, anant-hi o bé on-line. Als enllaços de la línia anterior trobeu preus, característiques tècniques i la possibilitat d'inscriure-vos.

Sobre els íbers ausetans, les seves formes i el seu temps, us en parlarem a la sortida i la visita guiada que farem.

PODI-.

3 commenti:

  1. L'excursió ha anat molt bé; m'ha agradat poder compartir amb tots els que heu vingut aquests corriols, xerrades i "sorpresetes" finals. Gràcies.

    podi-.

    RispondiElimina
  2. Hola, molt interessant el bloc! Us adjunto un pàgina on també hi ha informació de la Ruta dels Íbers.

    RispondiElimina