post al caso

giovedì 25 agosto 2011

uniforme de taxista i de client (els colors del taxi de Barcelona)


CAT

...I és que tant per a ser taxista a Barcelona com per a ser client del taxi cal anar vestit per a l'ocasió. El xofer ha de dur gorra negra, samarreta groga i pantalons foscos (preferiblement negres, també). Els clients queden eximits de l'obligació de dur gorra o barret si bé es deixa al seu criteri.Fora bromes...

...D'on vénen els colors dels taxis de Barcelona, groc i negre? A l'inici de la història del Taxi a Barcelona, hi havia un autèntic desgavell al sector: companyies privades, autònoms, tarifes diferenciades... Va ser al 1924 que l'Ajuntament va obligar que els taxis (negres, com la resta de cotxes) portessin una franja de color sota les finestres laterals i a la part posterior en funció de les tarifes que apliquessin per quilòmetre: blanca, 40 cèntims, vermella, 50 cèntims, groga 60 cèntims i blava 80 cèntims. Amb aquesta messura també s'implantà l'ús del taxímetre.

L'any 1930, l'Ajuntament unificà les tarifes (6o cèntims), obligant a adoptar a tots els taxis el color groc, cosa que no es generalitzà fins el 1934.

informació extreta de www.fotosdebarcelona.com
on es troba resumida la història del
taxi de Barcelona.


1 commento: