podi és podi

venerdì 16 aprile 2010

La creu de terme d'Almatret



Almatret és un poble de la comarca del Segrià (Lleida, Catalunya, Espanya), al sud d'entre Mequinenza i Maials. La seva creu de terme data del 1608, és d'estil gòtic i va romandre a la plaça Major d'Almatret fins els anys 20 del s. XX, que va caure i va ser dipositada sota el campanar de la població. Durant la Guerra Civil Espanyola, l'escultor Apel·les Fenosa la traslladà al Monestir de Sant Cugat, Barcelona, per tal que no rebés més mal.

D'alguna manera, la creu aparaguè col·locada a la placeta de Ramon Andreu, al Casc Antic de Barcelona, davant la parròquia de Santa Anna, fins que el 2005 va ser traslladada novament a Almatret, quedant a Barcelona una rèplica exacta, que és la fotografia que podem veure aquí.

Creu de Terme d'Almatret, Barcelona, Santa Anna, Ramon Andreu


podi, fent turisme a Barcelona-.

2 commenti:

  1. El meu germà diu que Santa Anna és una de les esglèsies més maques de Barcelona. Sempre què hi passo per el Carrer de Santa Anna, miro cap a dintré però mai trobo el moment d'entrar-hi.

    Tinc que anar...

    RispondiElimina
  2. Doncs sí que l'és. Té un claustre molt bonic i tranquil. La pròpia placeta de l'escultor Ramon Andreu és un raconet ple de silenci que no sembla indicar que a pocs metres d'allí estan la pl. de Catalunya amb tot el seu trànsit i el portal de l'Àngel amb la seva voràgine comercial.

    podi-.

    RispondiElimina