podi és podi

martedì 4 agosto 2009

Xangai (ànec lacat)

                                                                 


CAT




  És una botiga de Xangai, una botiga d'ànecs,... ànecs per a menjar, és clar. Un dels plats considerats exquisits és l'ànec lacat, que consisteix en un ànec pintat amb mél i d'altres salses i fet només superficialment, que la pell quedi torrada. De fet, només en mengem això, la pell i el greix que hi ha just per sota. Així és com es fa tradicionalment, encara que a molts llocs et serveixen tot l'ànec o et donen a escollir si vols la part externa de l'animal o la interna (la part apreciada, de fet, és l'externa).

  A la foto veiem també una moto. A la Xina, les motos d'aquesta mena són elèctriques, amb l'aventatge de soroll i contaminació que això suposa.

  També veiem a un treballador de la botiga amb mascareta, per allò de la grip nova (estem a començaments de juny de 2009).

  Jo vaig trobar el tema dels menjars bastant "normal". Me n'havien parlat molt malament (brutícia, coses extranyes de menjar,...). Tret del tofu, que jo ja coneixia, la resta de coses m'eren ben familiars: verdures (sempre cuinades), ànec, pollastre, vedella, porc, peix,... Això sí, t'has d'espavilar a menjar amb pals, cosa que no és gens complicada, i beure te en comptes d'aigua (era la manera tradicional d'higienitzar l'aigua, bullint-la per fer te).

  L'ànec lacat... Boníssim!!

podi-.

1 commento:

  1. Si alguna vez voy, me llevaré un tenedor, que yo soy muy torpe y no he aprendido todavía.

    Saludos,

    Entrellat

    RispondiElimina